Informacja o promocji kredytu hipotecznego w LUKAS Banku - Stała Rata

2 listopada LUKAS Bank wprowadził promocję kredytu mieszkaniowego - Stała Rata. Klientom, którzy z niej skorzystają, Bank oferuje stałe, niskie raty kredytu w okrągłej kwocie przez pierwszy rok spłaty.

Promocja obejmuje kredyty w wysokości od 40 tys. do 120 tys. zł. Wysokość rat, jakie klient będzie spłacał w pierwszym roku, zależy od wysokości kredytu. I tak np. jeśli klient weźmie kredyt w wysokości 50 tys. zł, to przez pierwszy rok będzie płacił 300 zł miesięcznie, a przy kwocie kredytu 80.000 pierwsze 12 rat będzie w wysokości 450 zł. Tak niskie raty możliwe są dzięki odsunięciu spłaty kapitału na rok oraz obniżeniu oprocentowania kredytu w pierwszym roku spłaty. Po okresie promocji, czyli od 13 raty, klient zaczyna spłacać kapitał oraz odsetki i otrzymuje standardowe oprocentowanie. Wysokość oprocentowania w kolejnych latach Bank ustala z Klientem w chwili podpisywania umowy, dzięki czemu klient już w chwili zaciąganie kredytu wie, na jakich warunkach będzie spłacał kredyt.

Zakup nieruchomości, np. mieszkania wiąże się z dodatkowymi kosztami np. prowizje dla biura nieruchomości, opłaty notarialne itd., które kupujący mieszkanie muszą zazwyczaj ponieść w momencie zakupu. Dlatego LUKAS Bank proponuje Klientom niskie i równe raty w pierwszym roku spłaty kredytu. Dzięki temu kredyt jest mniejszym obciążeniem, a Klienci mają więcej pieniędzy na urządzenie mieszkania lub zakup sprzętów domowych.

Promocja kredytu mieszkaniowego Stała Rata potrwa do końca stycznia 2005 r.