LUKASmobil - pierwsza w Polsce mobilna placówka

LUKAS Bank z początkiem lipca br. wprowadził nową, rewolucyjną na polskim rynku bankowym usługę - bank na kółkach, czyli LUKASmobil. Jest to pierwszy w Polsce pojazd łączący w sobie cechy pełnowartościowej placówki bankowej z samochodem. Będzie to duże udogodnienie dla Klientów LUKAS Banku.

Innowacyjność projektu polega na opracowaniu mobilnej placówki bankowej , której podstawowym zadaniem jest oferowanie identycznych usług w porównaniu z usługami dostępnymi w tradycyjnej placówce LUKAS Banku. Przelewy, opłaty, wnioski kredytowe czy zlecenia albo spłaty rat to codzienna działalność LUKASmobila. Wnętrze zostało zaprojektowane bardzo ergonomicznie tak, aby na przestrzeni 12,5 m2 zmieścić 3 niezależne stanowiska obsługi Klienta, miejsca dla Klientów oczekujących oraz charakterystyczny dla LUKAS Banku ekspres do darmowej kawy.

W trakcie postoju właściwości bankowe LUKASmobil uzyskuje dzięki antenie satelitarnej, automatycznie ustawiającej się względem satelity. W ten sposób następuje połączenie z systemem bankowym. Jest to bezpieczne połączenie szyfrowane, dzięki któremu pracownicy uzyskują dostęp on-line do bazy danych Klientów. Pozwala to na korzystanie z wszelkich zasobów systemu, dokonywania dowolnych operacji bankowych od wpłat gotówkowych po otrzymanie kredytu. Osoby, które potrzebują szybkiej gotówki mogą korzystać z wbudowanego w jedną ze ścian LUKASmobilu bankomatu sieci Euronet.

Nad prawidłowym funkcjonowaniem i bezpieczeństwem LUKASmobila czuwa koncesjonowana agencja ochrony wraz z urządzeniami elektronicznymi monitorującymi pracę i postój mobilnej placówki. W trakcie przemieszczania się LUKASmobil jest śledzony przez satelitarny system ustalania pozycji GPS, a dodatkowo kierowca jest pracownikiem agencji ochroniarskiej.

"LUKASmobil to nasze najmłodsze dziecko, z którym wiążemy wiele nadziei na przyszłość. Ten nowatorski pomysł wyjścia do Klientów z ofertą banku bez względu na to gdzie się w danej chwili znajdują - w górach czy nad morzem, latem czy zimą pokazuje, że dla nas bycie najbardziej przyjaznym bankiem w Polsce, to nie tylko hasło. Chcemy być wszędzie tam gdzie są Klienci LUKAS Banku" - mówi Ewa Franieczek, wiceprezes LUKAS Banku SA.

www.lukasmobil.pl