Nowe ubezpieczenia do kont LUKAS Banku

TU EUROPA SA oraz LUKAS Bank wspólnie opracowali i wdrożyli kolejny, nowatorski na polskim rynku pakiet ubezpieczeniowy "Bezpieczna Kieszeń". Dzięki niemu Klienci LUKAS Banku zyskają jeszcze większą wygodę i bezpieczeństwo.

Pakiet "Bezpieczna Kieszeń" to ubezpieczenie, którego przedmiotem są utracone w wyniku kradzieży, kradzieży z włamaniem lub rabunku: klucze do domu, dokumenty (np. dowód osobisty, prawo jazdy, dowód rejestracyjny samochodu, paszport), portfel, karty płatnicze, token, telefon komórkowy oraz karta SIM. W ramach tego ubezpieczenia Klienci mogą otrzymać, np.: zwrot kosztów wydania nowych egzemplarzy kart bankowych, dokumentów, zakupu aparatu telefonu komórkowego, a w przypadku utraty dowodu rejestracyjnego również koszt przerejestrowania pojazdu i wydania nowych tablic rejestracyjnych.

"Bezpieczna Kieszeń" to jeden z elementów "MULTIPAKIETU" - pakietu ubezpieczeń w skład którego wchodzą również: "Pomoc Techniczna" oraz "Pomoc Medyczna". Klienci mają możliwość skorzystania zarówno z całego MULTIPAKIETU, jak i z pojedynczego, wybranego przez siebie pakietu.

Pakiet "Pomoc Medyczna" gwarantuje, w przypadku nieszczęśliwego wypadku - wizytę lekarza, organizację wizyty w placówce medycznej, dostarczenie leków oraz transport medyczny do szpitala. Natomiast w ramach pakietu "Pomoc Techniczna" Klienci uzyskają pomoc w razie nagłej awarii w domu (pęknięta rura, zatrzaśnięte drzwi, zepsucie się sprzętu komputerowego, RTV lub AGD). Ten pakiet zapewnia ponadto możliwość skorzystania z infolinii medycznej. Jest on darmowy dla posiadaczy i współposiadaczy LUKAS e-Konta PRO oraz Konta Wygodnego.

Oprócz MULTIPAKIETU, LUKAS Bank wprowadził również ubezpieczenie gotówki pobranej z bankomatu kartą VISA Electron lub VISA Business Electron. To ubezpieczenie pomocne będzie, gdy ktoś wymusi wyciagnięcie gotówki z bankomatu, lub zrabuje właśnie podjęte z bankomatu pieniądze. Ubezpieczenie obejmuje utratę gotówki do 1.000 zł w ciągu 2 godzin od momentu jej wypłacenia z bankomatu.

"Zanim wprowadzimy w życie nowe ubezpieczenie, wsłuchujemy się dokładnie w oczekiwania i potrzeby naszych Klientów i Partnerów Biznesowych. Jednym z nich jest LUKAS Bank, będący pomysłodawcą tego nowatorskiego przedsięwzięcia." - mówi Jacek Podoba Prezes Zarządu TU na Życie EUROPA SA oraz Wiceprezes Zarządu - Dyrektor Zarządzający TU EUROPA SA.

"Wprowadzając nowe produkty ubezpieczeniowe dajemy Klientom korzystającym z kont czy kart dodatkowe bezpieczeństwo i wygodę, a jednocześnie poszerzamy naszą ofertę. Poza tym, po raz kolejny udowadniamy naszą zdolność do wprowadzania nowatorskich rozwiązań, takich jak pakiet "Bezpieczna Kieszeń" - dodaje Francis Chabane wiceprezes LUKAS Banku.

Chęć skorzystania z MULTIPAKIETU lub ubezpieczenia gotówki pobranej z bankomatu można zgłosić w placówkach LUKAS Banku, na LUKASlinii 0801 33 11 11 lub poprzez stronę www.lukasbank.pl