Designerskie karty studenckie LUKAS Banku

LUKAS Bank jako jeden z pierwszych banków wprowadził pionowy układ graficzny studenckich kart debetowych. Ich projekt wygrał właśnie Machina Design Awards 2009. Wyposażył je także w chip, podnoszący bezpieczeństwo i umożliwił dokonywanie nimi płatności w internecie.

Prawie 76 proc. studentów w Polsce korzysta z usług bankowych, z tego 10 proc. z tych oferowanych przez LUKAS Banku. Samych kart debetowych dla studentów bank wydał już 28,8 tys.

Studenckie karty debetowe umożliwiają dokonywanie płatności internetowych bez prowizji. Studenci mogą także skorzystać z usługi cash back, czyli wypłaty gotówki w sklepach przy płaceniu kartą za codzienne zakupy. Koszt tej usługi wynosi 60 groszy. Studenckie karty debetowe wydawane są do kont LUKAS e-Konta PRO Student oraz do LUKAS e-Konta Student. Karta VISA Student wydawana jest bezpłatnie, natomiast opłata za jej użytkowanie wynosi 1zł miesięcznie. Opłaty tej można uniknąć, jeśli w ciągu miesiąca kalendarzowego klient dokona transakcji bezgotówkowych na łączną kwotę min. 300 zł.