1 Konto nie tylko dla studentów

Bezpłatne prowadzenie konta, darmowe przelewy internetowe i wypłaty za 0 złotych z ponad 3200 bankomatów w Polsce to podstawowe korzyści oferty Credit Agricole dla osób od 18 do 27 roku życia. Dzięki 1 Kontu najmłodsi klienci banku otrzymują w pakiecie także Indywidualną Linię Kredytową, usługę ułatwiającą oszczędzanie oraz debetową kartę zbliżeniową. Dodatkowo mogą wygrać tablet marki Samsung lub wejściówkę na koncert.

Credit Agricole rozpoczął jesienną ofensywę promocyjną. Bank chce przypomnieć, że oferuje atrakcyjne produkty dla klientów w każdym wieku. Obok kont PROSTOoszczędzających, adresowanych do osób powyżej 27 roku życia, przygotował także ofertę dla swoich najmłodszych klientów, nie tylko tych studiujących.

1 Konto to propozycja dla młodych osób, które szukają konta bez opłaty za prowadzenie (bez dodatkowych warunków), z dostępem internetowym i bezpłatną kartą pozwalającą na wypłatę gotówki bez prowizji z ponad 3200 bankomatów (własnych, BZ WBK oraz Euronet). Karta Visa 1 Konto umożliwia dokonywanie transakcji przez internet oraz płatności zbliżeniowych . Dzięki temu posiadacze 1 Konta mogą płacić nią za zakupy w wybranych punktach oznaczonych symbolem Visa PayWave, a dodatkowo wypłacać gotówkę w ponad 23 tysiącach punktów oznaczonych symbolem Visa cash back. Karta Visa 1 Konto jest bezpłatna, pod warunkiem, że właściciel dokona przy jej pomocy miesięcznie płatności na kwotę 100 zł.

Karta objęta jest również programem Klub Rabatowy Credit Agricole Bank Polska . W najnowszej promocji Klubu skierowanej do posiadaczy 1 Konta, mogą oni skorzystać ze specjalnych rabatów m.in. w restauracjach Telepizza (zniżka 50 proc.), Pizza Dominium (zniżka 40proc.) oraz sklepach Komputronik i Bergson (zniżka 10 proc.).

Credit Agricole kieruje do swoich młodych klientów specjalne oferty. Pierwsza z nich to Indywidualna Linia Kredytowa w kwocie 250 - 500 zł, za której przyznanie bank nie pobiera prowizji, jeśli wpływ na konto wynosi co najmniej 250 zł miesięcznie. Kolejna natomiast to kredyt na prawo jazdy, którego koszt to tylko 2,80* złotych dziennie, a którego oprocentowanie bank dodatkowo obniży o 2 p.p., jeśli posiadacz 1 Konta przedstawi dokument potwierdzający, że uzyskał prawo jazdy.

Credit Agricole umożliwia młodym klientom także korzystanie z usługi "Oszczędzam na okrągło". Dzięki niej właściciele 1 Konta mogą - metodą "małych kroków" - zacząć odkładać określone kwoty. Wszystkie transakcje bezgotówkowe wykonane kartą Visa 1 Konto będą powodować zaokrąglenie wydanej kwoty i przekazanie kwoty zaokrąglenia na Rachunek Oszczędzam. Klient sam wybiera, ile ma wynosić wielkość zaokrąglenia - może wybrać 50 groszy, 1 lub 5 zł.

Bank, chcąc zachęcić młodych do otwarcia 1 Konta, przygotował również dodatkowe atrakcje. Codziennie właściciele 1 Konta mogą wygrać 1 z 15 wejściówek o wartości 100 złotych na koncert w konkursie na największą liczbę transakcji dokonanych kartą Visa 1 Konto. Natomiast raz w tygodniu, w konkursie fotograficznym pt. "Mój szczęśliwy dzień z 1 Kontem", uczestnicy będą mogli wygrać tablet marki Samsung.

Szczegółowe warunki promocji dostępne są na stronie www.credit-agricole.pl, w placówkach oraz na infolinii banku - 19 019.

*Przy założeniu, że kwota kredytu wynosi 1500 zł i jest spłacana w 24 ratach miesięcznych. RRSO wynosi 44% przy następujących założeniach: całkowita kwota kredytu 1 300 zł, całkowity koszt kredytu 281 zł (w tym odsetki: 128,87 zł, prowizja 65 zł, opłata za ochronę ubezpieczeniową w pakiecie rozszerzonym 87,13 zł), spłata w 12 miesięcznych równych rat kapitałowo - odsetkowych z oprocentowaniem 16% (stopa stała), całkowita kwota do zapłaty: 1 581 zł, kwota raty miesięcznej: 131,75 zł.