Oszczędzaj na rachunkach z Credit Agricole

Najnowsza promocja Credit Agricole Bank Polska umożliwia klientom zaoszczędzenie 10 procent kosztów wydanych na wodę, gaz, energię, internet i telefon.

Bezpłatne przelewy internetowe, Indywidualna Linia Kredytowa, usługa ułatwiająca oszczędzanie oraz karty umożliwiające płatności zbliżeniowe to wspólne elementy trzech nowych pakietów kont PROSTOoszczędzających, które Credit Agricole Bank Polska oferuje od 3 października.

Ich wprowadzeniu towarzyszą promocje - "Oszczędzam na rachunkach" i "Jeszcze więcej oszczędzam na okrągło" - mające zachęcić klientów do skorzystania z propozycji Credit Agricole.

"Oszczędzam na rachunkach" to promocja skierowana do osób, które do 30 listopada otworzą konto PROSTOoszczędzające PLUS lub PROSTOoszczędzającego PREMIUM. Dzięki niej bank obniży ich właścicielom rachunki za wodę*, energię elektryczną, gaz, dostęp do internetu, telefon komórkowy i stacjonarny.

Mechanizm promocji polega na tym, że płatności, które zostaną nią objęte, będą powodowały naliczenie na rachunku konta dodatkowych odsetek, stanowiących równowartość 12,35 proc. kwoty danego rachunku. Od tej kwoty zostanie odjęty podatek od zysków kapitałowych, a więc na rachunek klienta trafi 10 proc. zrealizowanej płatności. Odsetki promocyjne będą księgowane na rachunku konta bezpośrednio po wykonaniu płatności, a klient od razu będzie mógł z nich skorzystać. Ich maksymalna wysokość to 200 zł w trakcie trwania całej promocji.

W przypadku "Jeszcze więcej oszczędzam na okrągło" bank powiększa środki, które posiadacze nowych pakietów kont zaoszczędzili dzięki usłudze "Oszczędzam na okrągło". Przez 3 miesiące, od momentu przystąpienia klienta do promocji, wszystkie uzyskane przez niego zaokrąglenia, przekazane w danym miesiącu kalendarzowym na Rachunek Oszczędzam, Credit Agricole powiększy o dodatkowe odsetki, stanowiące równowartość 10 proc.** sumy zaokrągleń. Maksymalna kwota brutto odsetek promocyjnych to 50 zł miesięcznie.

Szczegółowe warunki promocji dostępne są na:

* wodę bieżącą i/lub podgrzanie wody i/lub odprowadzenie ścieków
** stanowiące równowartość 10 proc. sumy zaokrągleń pomniejszonej o podatek od zysków kapitałowych.