Bank Credit Agricole przekonuje młodych, że opłaca się mieć w nim konto

Bank zachęca osoby pomiędzy 18 a 27 rokiem życia do otwarcia 1 Konta. Każdy, kto się na to zdecyduje, może otrzymać od banku premię sięgającą 290 zł albo otrzymać w koncie lub na karcie kredytowej limit w wysokości nawet 1000 zł.

1 Konto to propozycja dla młodych osób, które szukają konta bez opłaty za jego prowadzenie (bez dodatkowych warunków), z dostępem internetowym i bezpłatną kartą Visa 1 Konto pozwalającą na wypłatę gotówki bez prowizji z ponad 3200 bankomatów. Karta ta umożliwia dokonywanie transakcji przez internet oraz płatności zbliżeniowych. Właściciel 1 Konta zostanie zwolniony z opłaty za jej posiadanie pod warunkiem, że dokona nią miesięcznie płatności na kwotę 100 zł.

Bank, chcąc dodatkowo zachęcić młodych do otwarcia 1 Konta, kieruje do nich dwie promocje: "Polecam 1 Konto" oraz "1 Konto z Zapasem".

Dzięki pierwszej z nich najmłodsi klienci Credit Agricole Bank Polska mogą otrzymać benefity do kwoty maksymalnie 290 zł.

Każdego bowiem, kto zasili nowo otwarte 1 Konto kwotą 500 zł, bank nagrodzi jednorazowym bonusem w wysokości 50 zł.

Kolejną premię - w wysokości do 240 zł - posiadacz 1 Konta otrzyma dzięki usłudze CAsaver, pozwalającej na stałe odkładanie drobnych kwot. Usługa zaokrągla w górę transakcje dokonane w sklepach kartą do konta, a różnica jest przekazywana z rachunku konta na Rachunek Oszczędzam. W promocji do tego, co właściciel 1 Konta sam zaoszczędzi, bank doda jeszcze drugie tyle (maksymalnie 20 PLN netto miesięcznie).

Z kolei promocja "1 Konto z Zapasem" umożliwia posiadaczowi 1 Konta uzyskanie Indywidualnej Linii Kredytowej w koncie lub karty kredytowej, których limit może sięgnąć nawet 1000 zł. Aby zawnioskować o limit, wystarczy 1 wpływ na 1 Konto z tytułu stypendium lub 3 regularne wpływy z tytułu innych, akceptowanych przez bank dochodów w wysokości min. 385 zł.

Zależy nam na pozyskaniu młodych klientów, którzy ukończyli 18 rok życia i chcą otworzyć swoje pierwsze dorosłe konto. Zdajemy sobie sprawę, że początek dorosłości często związany jest z niewielkimi dochodami i brakiem historii kredytowej. Dlatego przygotowaliśmy ofertę "1 Konto z Zapasem." Mamy nadzieję, że podanie ręki wchodzącym w dorosłość, przełoży się na ich lojalność, dzięki czemu zechcą pozostać w gronie naszych klientów także wtedy, gdy ich sytuacja materialna ulegnie znacznej poprawie - podkreśla Marcin Data, manager Zespołu Segmentów i Daily Banking w banku Credit Agricole.

Szczegółowe warunki obydwu promocji dostępne są na stronie www.credit-agricole.pl, w placówkach oraz na infolinii banku - 19 019.

Niezależnie od aktualnych promocji, posiadacze 1 Konta mogą skorzystać również z kredytu na prawo jazdy, którego koszt to tylko 2,80 * złotych dziennie, a którego oprocentowanie bank dodatkowo obniży o 2 p.p., jeśli posiadacz 1 Konta przedstawi dokument potwierdzający, że uzyskał prawo jazdy.

* Przy założeniu, że kwota kredytu wynosi 1500 zł i jest spłacana w 24 ratach miesięcznych. RRSO wynosi 44% przy następujących założeniach: całkowita kwota kredytu 1 300 zł, całkowity koszt kredytu 281 zł (w tym odsetki: 128,87 zł, prowizja 65 zł, opłata za ochronę ubezpieczeniową w pakiecie rozszerzonym 87,13 zł), spłata w 12 miesięcznych równych rat kapitałowo - odsetkowych z oprocentowaniem 16% (stopa stała), całkowita kwota do zapłaty: 1 581 zł, kwota raty miesięcznej: 131,75 zł.