Credit Agricole ponownie zachęca do powierzenia mu środków na dłużej

Bank podniósł oprocentowanie 36-miesięcznej lokaty na przekór utrzymującym się na niskim poziomie stopom procentowym. Wynosi ono po zmianie 4,1 proc. w skali roku. Najnowsza propozycja Credit Agricole jest jedną z najatrakcyjniejszych dostępnych obecnie na rynku, ponieważ klient może założyć lokatę bez konieczności spełnienia dodatkowych warunków.

Wyniki badań pokazują, że Polska wciąż jest na szarym końcu Europy, jeśli chodzi o oszczędzanie. Socjologowie tłumaczą zachowawczą postawę Polaków wobec odkładania środków tym, że stosunkowo niedługo funkcjonują w warunkach gospodarki wolnorynkowej, a to przekłada się na pośpiech w realizacji ich bieżących potrzeb zakupowych. Jednocześnie nadal najważniejszym czynnikiem, który wpływa na powierzenie danemu bankowi oszczędności są korzyści, jakie klient z tego tytułu osiągnie, a więc atrakcyjne oprocentowanie oraz brak dodatkowych warunków przy zakładaniu lokat. Dlatego też Credit Agricole proponuje otworzenie 36-miesięcznej lokaty, oprocentowanej na 4,1 proc. w skali roku (oprocentowanie stałe) w szczególności osobom gotowym do pomnażania swoich środków w dłuższej perspektywie.

Minimalna kwota, umożliwiająca skorzystanie z oferty banku to 1000 zł. Nie ma ograniczenia dotyczącego kwoty maksymalnej, ani liczby zawieranych umów. Lokaty można otwierać także w euro, funtach brytyjskich i dolarach amerykańskich. Klient ma możliwość negocjacji oprocentowania już od kwoty 50 000 zł. Oferta skierowana jest do nowych i aktualnych klientów.