Podczas wakacji wypłacaj za darmo

Specjalnie na wakacje bank Credit Agricole proponuje swoim klientom bezpłatne bankomaty na całym świecie. Promocja dla klientów detalicznych banku ruszyła 26 czerwca.

Wyczekiwany cały rok urlop to najlepszy czas na podróżowanie z kartą płatniczą, zamiast plikiem banknotów, o którego bezpieczeństwo będziemy się zamartwiać. Do wakacyjnej walizki warto spakować portfel z taką kartą, którą można bezpłatnie wypłacać pieniądze z bankomatów i za granicą, i w Polsce.

Bank Credit Agricole przygotował promocję "Wypłacaj bez granic" dla posiadaczy 1 Konta i konta PROSTOoszczędzającego PLUS . Dzięki niej - od 26 czerwca do końca września - klienci mogą wypłacać gotówkę z bankomatów na całym świecie za 0 zł, zarówno kartą do rachunku złotowego lub walutowego.

Podróżowanie z kartą debetową to również znacznie bezpieczniejsze rozwiązanie niż wymiana obcych walut przed wyjazdem z Polski. Gotówkę w przypadku kradzieży lub zgubienia tracimy bezpowrotnie. Natomiast w przypadku utraty karty klient ponosi odpowiedzialność wyłącznie do 150 euro (pod warunkiem niezwłocznego zastrzeżenia karty). W takiej sytuacji bank umożliwia też awaryjną wypłatę gotówki w punktach wskazanych przez organizację płatniczą.
Bank Credit Agricole oferuje również ubezpieczenie karty - w " Multipakiecie Maxi " dostępny jest pakiet Bezpieczna Kieszeń, który chroni przedmioty zwyczajowo noszone przy sobie (np. portfel). Pozwala on na objęcie ubezpieczeniem na całym świecie m.in. utratę gotówki wypłaconej z bankomatu (do równowartości 1000 zł) czy nieautoryzowane transakcje internetowe utraconą kartą (do kwoty 1500 zł).